Οικισμοί

Παρά το μεγάλο του υψόμετρο, το Κυριάκι δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να μεταβεί από το καταπράσινο ελατόδασος σε “παρθένες” παραλίες με πεντακάθαρα νερά μέσα σε λίγα λεπτά. Για την εναλλαγή του σκηνικού και την γρήγορη απόδραση στην θάλασσα, ο ταξιδιώτης έχει 3 επιλογές.

Αυτές είναι οι οικισμοί Παναγία Καλαμιώτισσα ή Καραχάλιος, Καρυώτης και Ταρσός, που βρίσκονται στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού κόλπου και υπάγονται διοικητικά στην Δημοτική Ενότητα Κυριακίου.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες, αρχικά, έφτιαχναν τα χειμαδιά τους οι τσοπάνηδες προκειμένου να αποφύγουν τον βαρύ χειμώνα στο χωριό. Στο πέρασμα των χρόνων, χτίστηκαν δειλά-δειλά κάποια σπίτια, καθώς αρκετοί κάτοικοι άρχισαν να ασχολούνται με το ψάρεμα και τις αγροτικές εργασίες, όπως την ελαιοκομία, την καλλιέργεια σιταριού και την παραγωγή κάρβουνου. Σήμερα, οι οικίες αυτές εξελίχθηκαν και πλέον χρησιμοποιούνται κυρίως σαν εξοχικά, όπου οι ντόπιοι παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάποιες σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης είναι το γεγονός ότι όλες οι παραλίες τον οικισμών έχουν βότσαλο και καμία από αυτές δεν είναι οργανωμένη. Επιπλέον, δεν λειτουργεί κανένα κατάστημα, οπότε συνιστάται η προμήθεια των απαραίτητων (π.χ. νερό, φαγητό κ.α.) εκ των προτέρων.

Περιηγηθείτε στο χάρτη με τους οικισμούς…

Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου "Πολιτιστική Δράση"

Στοιχεία επικοινωνίας

+30 6946522272

politistikhdrash@gmail.com

Κυριάκι Βοιωτίας, 32006

Ακολουθήστε μας

Τοποθεσία στο χάρτη

Google Maps

© 2023 Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου “Πολιτιστική Δράση”

Μετάβαση στο περιεχόμενο